BEDRIJFSANALYSE | BEDRIJFSADVIES

Hoe ziet de toekomst van uw organisatie eruit?

Starten, groeien, investeren of ontwikkelen. Het zijn de thema's waar jij als ondernemer continu mee bezig bent. Dat gaat over jouw bedrijf in de volle breedte, dus niet alleen de cijfers, maar ook processen, organisatie-inrichting, alle onderwerpen waar jij als ondernemer wakker van ligt. Dat is ook precies waar bedrijfsadvies van Balans Business Coaching over gaat. Over de moeilijke keuzes die jij als ondernemers elke dag moet maken. Samen zorgen wij ervoor dat je ze makkelijker maakt.

Coaching & Advies


Wellicht heb je wel eens overwogen om een Business Coach of een Bedrijfskundig Adviseur te zoeken. In mijn coaching- en adviespraktijk kom ik veel verschillende redenen tegen. De volgorde van onderstaande redenen is volstrekt willekeurig en is voor iedereen anders….

#1 Je wil praten met iemand op jouw niveau.

Als ondernemer ben je speciaal! Succesvol of niet, je hoort tot een bepaalt type mensen dat lef heeft, intelligent en handig is en snel schakelt. Als je heel veel geluk hebt tref je zo iemand binnen je eigen bedrijf maar dat is zeker niet altijd zo. Vaak maken ondernemers de fout om een zakelijk partner te zoeken en hem medeaandeelhouder te maken. Een Business Coach moet je zien als een aandeelhouder, zonder aandelen. Als je hem of haar zat bent stop je gewoon met de samenwerking. Dat gaat je zeker niet makkelijk lukken met een aandeelhouder waarmee je bijvoorbeeld ruzie hebt.

#2 Je hebt het gevoel dat je fouten maakt of dat je onzeker bent.

Iemand met ervaring en bewezen succes kan je helpen de weg te wijzen, concrete tips geven en je motiveren. Een business coach helpt je om zowel je persoonlijke als je bedrijfsmatige valkuilen in kaart te brengen zodat je concreet aan het werk kunt om deze valkuilen zoveel mogelijk te vermijden.

#3 Je hebt het gevoel dat je bedrijf niet genoeg oplevert.

Je werkt hard en met veel passie maar winst is er nauwelijks. Dat kan aan veel zaken liggen maar meestal begint de oplossing bij de ondernemer zelf. Ondernemen is hard werken en echt rustig zal het nooit worden maar daar mag ook wat tegenover staan.

#4 Je hebt een klankbord nodig om je ideeën te kunnen bespreken.

Sommige ondernemers hebben te veel ideeën en moeten geremd worden, sommige hebben te weinig ideeën en moeten geprikkeld worden. In beide gevallen wil je je ideeën met iemand kunnen bespreken die er met een frisse blik en helicopterview tegenaan kijkt. Op die manier kun jij weer vernieuwende keuzes maken en je bedrijf nieuw leven inblazen.

#5 Je wil een toekomstvisie vaststellen en je businessplan en verdienmodel herzien.

Waar wil jij in de toekomst met je onderneming naar toe en hoe ga je dit doel behalen? Het stellen van doelen is al lastig genoeg; en het opstellen van een plan om deze te behalen is nog lastiger. Een duidelijke visie helpt je om je bedrijf richting te geven en keuzes te maken die bij deze visie passen.

MKB SCAN | ZZP SCAN


Een complete strategische analyse van je bedrijf. Ontdek waar je obstakels en je groeikansen liggen en krijg helderheid over je strategische prioriteiten.

Met de MKB SCAN | ZZP Scan breng ik snel in kaart waar de groeimogelijkheden liggen voor jouw bedrijf. Er wordt een functionele analyse gemaakt, die helder maakt wat er goed gaat in je bedrijf en welke knelpunten de groei in je bedrijf op dit moment in de weg staan. Met de resultaten van de scan heb je direct concrete handvatten om verbeteringen door te voeren. Je weet waar je moet beginnen en wat je kunt doen om te zorgen voor andere resultaten én de groei waar je op uit bent.

Wil je weten wat voor kansen er voor jóu liggen? Vraag een kosteloos gesprek aan. Ik kom graag bij je langs! Bel, mail of WhatsApp voor een afspraak of vul onderstaand contactformulier in.

Telefoon: 06-23877230
Email: info@balansbusinesscoaching.nl
Website: www.balansbusinesscoaching.nl
K.v.k.: 58125760
BTW nummer: NL002316327B79